FAQ

Intrebări frecvente:

 

a. Ce este string art-ul?
String Art-ul este caracterizat printr-un aranjament de fire colorate, înșirate între puncte pentru a forma modele geometrice abstracte sau modele de reprezentare, cum ar fi pânzele unei nave.

b. Cum se obține un produs? Care sunt materialele de care avem nevoie ?
Pentru a realiza un tablou în stilul String Art avem nevoie de o placă suport, preferabil de lemn, un ciocan, cuie și ață, ața putând fi de diferite culori. Tabloul se obține în felul următor: ața este înfășurată în jurul unei rețele de cuie bătute în placa suport. Rețeaua de cuie este bătută după un anumit model, pentru ca mai apoi când se va înfășura ața să rezulte modelul dorit.

c. Care este pretul unui produs normal? Dar personalizat?
Prețul mediu al unui produs normal este în jurul a 130 de lei. Pentru produsele personalizate prețul depinde foarte mult de dimensiunile tabloului și de gradul de complexitate al modelului.

d. Ce fel de materiale ne sunt necesare pentru a crea un produs personalizat?
Pentru a realiza un produs personalizat, pe lângă cuie, placă suport şi aţă, mai este nevoie de modelul preferat de client.

e. Cum comand? Cum trimit materialul pentru un produs personalizat? Ce primesc în schimb?
Comanda se poate face fie telefonic, fie pe mail, fie pe pagina noastra de facebook sau cel mai facil pe shop-ul nostru online. Modelul pentru tabloul personalizat se trimite pe adresa echipa@cufir.ro . De la noi vei primi 3 modele diferite, urmând ca tu să te decizi asupra căruia îl vei alege.
Dacă doreşti să vezi cum va arată cufirul pe peretele tău ne poţi trimite pe mail 2-3 fotografii explicite ale încăperii şi noi iţi vom realiza o simulare 3D.
Pentru ca o comandă să fie validă, aceasta trebuie confirmată. După comandarea produselor, veți fi contactat de noi prin e-mail sau telefon.

f. Cum plătesc ?

Plata se va face fie în contul nostru bancar, fie la curier în momentul ridicării coletului.

g. Cum primesc/livrez produsul? Cum se ambalează? 
Produsul se livrează prin compania de curierat Fan Courier. Tabloul va fi înfoliat cu 2 tipuri de folie, una împotriva prafului şi una împotriva şocurilor mecanice, după care va fi ambalat într-o cutie de carton cu miezul ondulat.

h. Ingrijire produs/produse-cum se curăță?
Partea lemnoasă se poate curăța cu o lavetă umedă sau cu un șervețel uscat, iar firele pot fi curățate cu ajutorul unui aspirator. E necesar ca înainte de a curăța produsul să fiți curat pe mâini pentru a preîntâmpina apariția petelor.

i. Rezistență în timp a produsului
Firele sunt din mătase sau din bumbac, ceea ce le conferă o rezistență mărită în timp . Nodurile nu se desfac, deoarece nu este doar un simplu nod, ci sunt mai multe, dar sunt în așa fel realizate încât să nu fie observate la prima vedere.
Partea lemnoasă în care sunt introduse cuiele poate fi de două tipuri, din lemn masiv sau din MDF; MDF, deși este realizat din rumeguș presat, pentru încleierea rumegușului este folosit un adeziv foarte puternic, ceea ce îi conferă rezistență și nu îi permite să se crape. Suportul lemnos variază în intervalul 1,2-3 cm; el nu se curbează datorită modului cum este tratat-este rezistent la umezeală;
Cuiele sunt alese atent pentru a întâmpina problema coroziunii datorată umezelii; cuiele sunt zincate, ceea ce le conferă o rezistență mărită

j. Greutatea produselor – este o problemă?
– agățătoarea produselor este din oțel zincat și este bine ancorată în suportul lemnos, iar soluțiile de susținere pe perete, șuruburi cu dibluri, fac că tabloul să poată fi susținut în siguranță.
– produsele să fie ferite de lumina puternică a soarelui deoarece în timp produsul se poate degrada.