Povestea Noastră

Ce este string art? Viziunea CufirPovestea CufirEchipa

string-art

String Art-ul folosește ață colorată, lână sau fire cu diferite texturi pentru a crea modele geometrice. În general, ața este ținută de două cuie între care este întinsă pentru a fi în tensiune. Astfel, cu o placă de lemn, cuie și ață, se poate realiza modelul dorit.

 

 

Prima folosire înregistrată de linii drepte pentru a forma curbe a fost de către englezoaica Mary Everest Boole (1832-1916). Ea a folosit această tehnica pentru a face ideile matematice cât mai accesibile copiilor. In 1909 Boole a publicat o carte care se intitulează „Philosophy & Fun of Algebra

 

 

O versiune modernă a acestor curbe geometrice este curba lui Bézier.  In zilele noastre se folosește în programele de grafică de pe calculator, fiind dezvoltată cu preponderenţă pentru calculatoarele moderne. Matematicianul și fizicianul francez, Paul de Castejau (născut in 1930) a creat un algoritm pentru a împărţi o curbă în două segmente de curbă într-o locaţie parametrică aleasă în mod arbitrar. Un alt matematician și inginer, Pierre Bézier, a descoperit o formulă pentru curba inspirată din algoritmul lui de Castejau. El a lucrat pentru o companie de automobile unde avea nevoie de o metodă precisă pentru a descrie curba pentru design și producţie. Curba lui Bézier ar putea descrie orice tip de curbă de gradul doi cu doar 4 puncte și astfel devenind cunoscută ca fiind curba lui Bézier.

 

 

 

ciocan-si-cui

 

 

 

 

Curba lui Bézier. Ilustraţie de pe Wikipedia reprodusă sub licenţa Wikimedia Commons

 

 

 

Curba de Bazier a fost făcută publică în 1962 și se spune că a inspirat o serie de artiști, chiar dacă aceasta a fost concepută ca un instrument serios de matematică. Artistul american, John Eichinder, a creat modele de coarde geometrice. Le-a numit „Mandala string” după numele hindus al cuvântului „mandala”, care înseamnă „cerc înscris în cerc”. Design-urile sale au fost comercializate în anii ’60 de către Open Door Enterprises, care era un lider in distribuția de pachete handmade. O carte despre string art denumita „Symmography”, scrisă de catre Lois Kreischer, a fost publicată în anul 1971.

Popularitatea pachetului string art a atins apogeul in anii ’70 când numeroase gospodării aveau câte un tablou hand-made pe perete.

 

Ne propunem să devenim un trendsetter în arta de decorat pereţii caselor sau birourilor din România.

In 3 ani de zile dorim să devenim o platformă de lucru deschisă pentru 40 de artişti pasionaţi de string art. Aceştia vor putea să realizeze şi să comercializeze tablouri Cufir pentru clienţi sau pentru retail.

Valorile care ghidează munca noastră:

valori

 

valiza

O placă de lemn, sute de cuie, zeci de metri de ață și multă pasiune. Așa a început povestea Cufir la sfârșitul lui 2014. Suntem o mână de oameni cu minți creative, care am dorit să aducem un plus de valoare în domeniul obiectelor decorative. Având asta în gând, am ales să dezvoltăm în România String Art-ul.

 

Cu un drum pavat cu provocări a început să prindă contur produsul Cufir. De la neobositele încercări de perfecționare a tehnicilor pe care le folosim și până la crearea magazinului online, întreaga perioadă a necesitat eforturile și dăruirea noastră, a celor care ne-am dorit să punem bazele unei comunități de oameni pasionați de produse handmade și de artă.

 

Odată cu trecerea timpului, au început să se vadă rezultatele. Echipa s-a mărit, acum fiind 7 oameni implicați în acest proiect, toți studenți cu ambiții și vise mărețe. Cufirele au continuat să se împletească și întregul concept a prins viață. Am ajuns în punctul în care le oferim celor pasionați de decorațiuni și artă o alternativă îndrăzneață. Nu ne limităm doar la produsele realizate după imaginația noastră, ci oferim posibilitatea de bate în cuie orice imagine își doresc susținătorii noștri pentru un cufir personalizat.

 

Printre materialele care alcătuiesc un cufir, sunt și alte lucruri care ar mai putea fi menționate și fără de care, credem noi, unicitatea produsului nu ar fi la fel. Nu de puține ori am menționat pasiunea până acum, care este cel mai important factor într-o astfel de creație. I se alătură simțul estetic, perseverența, dragostea pentru artă și răbdarea nemărginită. Le-am putea numi ingredientele principale datorită cărora reușim să realizăm cufire, lucrând de fiecare dată cu fir, spor și multe zâmbete.

 

Ne dorim mai mult decât să aducem un plus de culoare pereților, rafturilor sau birourilor celor care apreciază astfel de artă. Vrem să adunăm într-un singur loc iubitorii de String Art, pasionații de handmade, cei care apreciază frumosul și toți oamenii inventivi și veseli care doresc să își împărtășească ideile și să cunoască oameni faini, cu hobby-uri asemănătoare lor.
Ești invitatul nostru să intri în comunitatea Cufir și să ne spui părerile tale. Promitem să fim gazde bune și să nu încetăm să îți povestim despre gândurile noastre curajoase, precum și despre alte subiecte de interes pentru tine. 🙂